
Содени хлебчета със сирене
Малки питки със сирене
А ето я и изтритата:Брауни с кафе и шоколад
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 и 1/2 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. какао
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. (равна) сода
2 бр. яйца
1/3 ч.ч. силно кафе
1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
1 ванилия
За глазурата:
100 г натурален шоколад
1 ч.л. масло
1 ч.л. какао
2-3 ч.л. вода
Смесете всички сухи съставки заедно, като пресеете брашното с бакпулвера и към него добавите захарта, какаото и содата. Към тях добавете леко разбитите яйца с останалите мокри съставки (кафе, прясно мляко, олио). Бъркайте с телена бъркалка, докато се хомогенизира, като накрая ароматизирате с ванилията. Изсипете сместа в леко намазнена и набрашнена тава и сложете да се пече за 30-35 минути на 180С или докато сладкиша е напълно готов. Извадете го от фурната и оставете леко да се охлажда за 5-10 минути.
За глазурата: сложете маслото да се разтопи леко в съд на котлона и добавете какаото, натрошения шоколад и водата.
Разбъркайте за да се смесят съставките и махнете от котлона. Надупчете с вилица повърхността на сладкиша и залейте равномерно с глазурата. Нарежете на парчета и поднесете.
Просто продуктите са почти дословно еднакви, приготвянето няма съществена разлика, не мога да видя откъде ще дойде различен резултатЧерна пепел
2 бр.яйца
1 и1/2 ч.ч.захар
2 ч.ч.брашно
2 с.л.какао
1 ч.л.сода
1 щипка сол
1/2ч.ч.олио
1 пак.ванилия
1 бр.бакпулвер
1 ч.ч.айрян/може и прясно мляко/
1к.ч.кафе(разтворено нес)
за глазурата:
1ч.л.масло
1ч.л.какао
100 гр.натурален шоколад
3 ч.л.вода
Смесваме всички продукти за блата до получаване на хомогенна смес.Изсипваме в намаслена тава /аз използвах тава с диаметър 30 см/ и печем на 180С за 30-35 мин.
За глазурата смесваме всички продукти в съд на бавен котлон и бъркаме до пълно разтваряне и махаме от котлона.
Надупчваме с вилица готовият поизстинал блат и заливаме равномерно с глазурата.Нарязваме след, като е напълно изстинал.