Добро утро, ранобудни момичета!

Вадиха ми зъб - не беше много приятно, но се налага. Преди 4 години си правих тук коронка, но за съжаление неуспешна. В България имах добър зъболекар, но тук нямах късмет. За щастие майката на едното детенце, което гледам, е зъболекар и от работата й до тук си личи, че е добър специалист. Щом мъжо я хареса, а той никога не е доволен от нито един зъболекър до сега. Освен, че е добър специалист е и много човечна. Още като започнах работа ми предложи безплатно почистване на зъбите да ни прави. Цените са доста високи, а нашата застраховка не покрива кой знае какво и тя е говорила с шефката си да не ни взима пари за работата, а евентуално за материалите. Правила е и имплант на мъжа си. Тук са много скъпи. Брат ми си ходи до България, за да си прави импланти. Още не знам какво ще правя.
Така ми завърши деня, не много приятно, но нямам болка и ще мога да спя. Отказах да пия обезболяващи и след като мина действието на упойката, нямам болка.
Бях в 8 клас, когато ми извадиха един кътник без да ме е хванала упойката - не можел бил да чака зъболекаря повече, аз дори не гъкнах, само стисках очите си, от които течаха сълзи, а сестрата ги бършеше. Накрая се изкараха герои, че са ми спасили живота (ако още един ден съм била изчакала, не разбрах какво щяло да стане, а училищния зъболекар ми каза, че трябвало зъба да се извади, когато съм искала да отида и аз дори да нямах болка един ден се наканих), а мен ме потупаха по рамото, че съм била много смела

. Като се замисля колко нехайно отношение от страна на всички (родители, зъболекари). Спомням си, в основното училище идваха в един бус и ни преглеждаха и пломбираха кариесите. Имам още от един летен лагер пломба, когато бях едва в 3-ти клас. Повечето деца се страхуваха и се криеха, но аз си ходех доброволно. Тук много се държи на зъбите и още от малки на децата на всеки 6 месеца им извършват почистване.
Отегчих ви много
Пожелавам ви много хубав и спорен ден!
На Ани и Влади - лека нощ!