Влади, радвам се за безпроблемното ви пристигане, добре дошла пак в Америка! Иве, браво, честита работа и късмет! Миле, аз уж се бях оправила, но сега се разболявам наново, от началото - боли ме гърло, изгубих си гласа, а понеже моята работа е с говорене като нямам глас, не мога да работя, за днес ми предлагаха работа, ама аз като не мога да говоря се отказах. Кашлям си още от преди, но сега е нова настинка. Някои да знае билки за болно гърло? Аз правя чайове от мащерка, джинджифил и лимон с мед, бял равнец с черен пипер, но нешо не помага.
Аз ползвам слоу кукър много често, даже бях си купила един когато бях в България и го оставих на майка ми, но тя не го ползва, зашото обича да пържи всичко. Супи, боб и всякакви яхнии ставам много хубави и здравословни защото не се слага олио, но вярно е че не става хрупкава коричка, ако пека месо например. Пекла съм питка там, но не направо в съда, ами в една метална кутия която се слага вътре, като миниатюрна печка. Имам рецепти за кексове в същата кутия, но понеже не съм по кексовете, не съм пробвала. Аз когато го ползвам го зареждам вечер, да готви през нощта, и го спирам сутрин когато отида на работа - слагам всичко на куп, /само магданоза добавям кaто го изключа сутрин, иначе се обезмирисява/; с изключение на боба, на него слагам солта и доматите на края. Аз имам много рецепти за слоу кукър, ако ви интересува мога да кача на сайта. Окра и лютеница стават много добре, аз ги оставям на слабо за 24 часа, сгъстяват се много успешно и без бъркане.
Хубав ден и късмет на всички!