Здравейте, мили приятелки!
Благодаря ви много за отзивчивостта и съветите!
Кате, благодаря ти много за предложението, ще го имам предвид, макар че за сега е късно, докато антибиотика дойде тук ще минат поне 2 седмици. По-нататък мога да те помоля да ми пратиш за да имам в екстремни ситуации. Още веднъж благодаря ти много, трогната съм

.
Дианче К. съгласна съм с теб, аз и това му казах на вчерашния лекар, понеже той ме диагностицира с остър фарингит и ларингит - че ларингита е усложнение, но той ми каза не, не съм била още за антибиотик, ако състоянието ми не се подобри до една едмица, тогава да съм отишла пак. Мен до една седмица ще ме удари хроничния бронхит, и тогава ще се налагат не само антибиотици, а и стероиди, аз и това му казах, но той ми отказа, дори ми е написал в отчета за предгела че съм настоявала за антибитици когато нямам нужда от тях.
Диди, тук избора на лекарства без рецепта е много беден. Аз йод изобщо не мога да намеря, бях си жзела от България но ми свърши. Стрепсилс също не мога да намеря, макар че в България го вземах и смятам че е много ефикасен. Тук лекарствата без рецепта са Ацетамидофен /под 15 различни имена/, Аспирин, Напроксен Содиум и Алка Селцер. Аз вземам Ехинацея на капсули за имунната система, но да ти кажа не виждам ефект. Опитах обаче гаргарата с кислородна вода, за ефекта още не знам, но на задната част на гърлото ми се отвори един вертикален разрез, около 3 см. които или се пълни с гной, после гнойта изчезва и започва да кърви и след това се пълни с гной отново; и е много болезнен. Аз успях да си направя час за лекар във военната клиника за утре, дано този път да ми предложат нещо смислено.
Верче, аз това със содата го правих първите 2 дни, но сега не мога защото разреза за който споменах ме боли страшно много от содата. Аз слагам сода в чай от лайка и правя гаргара, така е по-поносимо. А капки за уши не мога да намеря, и си капвам по малко стоплен зехтин от време на време.
Сега вече изобщо не мога да ям, дори и кашави храни, единственото което мога да прекарам през гърлото си е чай и сварено подсладено жито и просо смляно в блендер и прецедено, нещо като рядка сладка боза. Освен това започнах да загрявам една платнена торбичка с ориз в микровълновата и си налагам ушите с нея, докато изстине, като компрес - така поне ушите ме отпуснаха малко.
Изобщо не мога да говоря, само шептя, и се наложи да анулирам всичките работни дни които си бях уредила до края на седмицата, и лекцията по история за утре. От едното училище ми казаха че това бил много тежък вирус, и доста хора са го хванали - а аз замествах за болна учителка миналия вторник, и явно съм го хванала от нея. Гари също се оплакваше че го боли гърлото, но нито налепи има, нито треска, и гласът му е нормален, а мен така ме халоса, че заради един ден работа сега цяла седмица не мога да работя, а за страданието да не говорим. Миналата учебна година като бях на постоянно учителско място един грип не ме хвана, а тази влача по нещо от октомври, и съм изложена на много повече рискове - много повече деца ми минават през ръцете, пипам компютрите и вещите на болни учители, а и не мога да се видя здрава за една седмица да си сложа грипна ваксина.
Натали, успех в петък и дано всичко мине леко и безпроблемно!
Още веднъж благодаря на всички за съпричастието, което е безценно за мен!
Пожелавам ви хубав ден и късмет!