ВЕЛИКИ ЧЕТВЪРТЪК Е!
На този ден от Страстната седмица Иисус е събрал учениците си на Тайната вечеря, след което бил предаден от Юда.
На нея той ги заклел в обич към хората и разкрил, че един от тях ще го предаде. Те изпаднали в недоумение кой ще е той.
Питал и Юда, бъдещият предател. Христос му казал нещо кротичко, което ученикът му така и не разбрал. После станал и напуснал сбирката, а Христос, знаейки къде отива Юда, отишъл в Гетсиманската градина и прекарал вечерта до предателството в молитва.
Както предрекъл - на Чистият четвъртък Юда предал учителя си.
Добро утро ..... не мога без да спомена смисъла на днешния ден ...... една друга новина е ,че при нас е студ и елхите май ще се вадят в планината над Атина вали и е натрупало ..... Боже ,такъв Велик ден студен скоро не сме имали ..... при нас дъжд от сутринта ,а снощи щеше да ни издуха ... природа .Разбира се ,тая година е и много рано ,но здраве да е ....
Благодаря ви за хубавите думи за великденските приготовления .....
Хубаво е да я ползвам тая хлебопекарна ,че и ръцете ми са ужас ,болят ме много и от влагата ,но не ми харесва ,че дозите са малки .... аз меся най-малко 1 к. и нищо не остава .... ето децата и мъжа ми изядоха половината ....
Днес пак сигурно ще замеся след яйцата ,но ще ги увия в свежо фолио и във фризера ...иначе всеки ден трябва това да правя .... не че не ми харесва ,но се уморявам много .... иначе аз постя много строго ..... само олио си позволявам ,но утре и без него ..... по принцип всички постят и е вътрешно усещане ,а не че трябва ....
Стига съм философствала ..... и мен като АНИ ме понаболява гърлото ,при такова лудо време ..... дано да отшуми безшумно !!!
Когато вярата не ти достига
и общо взето нищо не върви,
сложи най-новата си бяла риза,
стисни със зъби и се усмихни.
Когато Любовта ти е фалшива –
без чувства, страсти и с печал,
смени я с нова – истинска и дива,
и себе си раздай неистово. Докрай.
Надеждата когато отънее и някъде
там, горе скъса се небесния край,
вземи парче от бялата си риза
и новичка надежда си създай.
Самият ти когато си изгубен
и нямат смисъл земните неща,
посей си Вяра, напои я с обич,
с Надежда я стопли и виж –
все още стават чудеса…
Екатерина Николова
ДИДКА , бързо възстановяване на сестра ти ,неприятно и болезнено .... пък и трудно за една домакиня !!!!
Ползотворен и успешен ден на всички !!!