Е, Нели, чак душата не, трябва ми за да имам приятелки като теб

, но едно от моите ръкоделия ще ти донеса, и ако не си си харесала до 2017, сама ще ти избера едно, да имаш от мен
Не ти препоръчвам да изрязваш каквато и фигура на кръстат бод, защото ще се разнищи. Ако обаче твърдо си решила да го изрежеш, за да намалиш шанса да се разнищи трябва да го залепиш на шивашка хартия с лепило отзад. Тук се казва "iron-on-adhesive",не знам как е на български. Ето снимка

Като я намериш,трябва да изрежеш едно парче по-голямо от Мончо, след това загряваш ютията, слагаш Мончо с опаката му страна легнала на грапавата страна на шивашката хартия, и го изглаждаш със суха гореща ютия от хартиената страна, като държиш ютията 2-3 секунди на едно място, за да се разтопи лепилото. След това оставяш Мончо да изстине, отлепяш хартията, и опаката страна на Мончо трявбюа да е покрита с твърд пласт лепило. Тогава го изрязваш колкото искаш по-близо ро ръба, или на самия ръб. Ако използваш шивашката хартия обаче, след това ме можеш да со зашиеш на друго място, може само да го залепиш, като го сложиш на какъвто материял искаш за до залепиш и го изглаждаш отгоре със суха ютия пак 2-3 секунди на едно място, докато се залепи добре. Не бива да се пере в пералня обаче, защото ще се отлепи от материяла.
Ето тук например как съм залепила кръстат бод апликация на кухненска кърпичка; но аз никога не режа близо до ръба, винаги оставям фон.

Аз лично предпочитам другия вариянт на апликиране - изрязвам фигурката с фон, и я зашивам с дребен оверлог на материяла...за съжаление обаче нямам в момента пример който да покажа, раздала съм ги всичките
Тази година изложението е от 20-23 август. Аз имам приготвени 19 ръкоделия, някои от които съм показала тук, като калъфчето за скаричката, калъфчето за кофата, и възглавничката. Имам и по-големи, и по малки неща, ще ги снимам и тях по някое време.