Здравейте, момичета!
Ето моята кучешка история - това се случи преди 11 години, когато бяхме наели една къща с двор в Спокеин. Тогава имахме едно много красиво куче, чисто бяло, порода Самоед, бяхме я взели от паунд в Балтимор, преди да се преместим на запад.
Не щеш ли, под основите на къщата се беше заселил един скункс, който ми ровеше в болкука нощем,

и един ден се "скарали" с Чара и скункса я напръскал. Който не е помирисвал скункс - миризмата напомня комбинация на силно развалени яица и пробита отходна канализация. Горкото ми куче вонеше толкова силно, че в къщи не се дишаше - къпах го с няколко силни шампоана - никакъв ефект. Почнах аз да питам наляво, надясно какво да правя, и хората ми дадоха 2 идеи - да я изкъпя с лимонов или с доматен сок. Купих аз 3 големи бутилки по 2 литра концентриран лимонов сок, и 3 големи кутии по 2 литра доматен сок, и първо опитах линоновия сок, без никакъв ефект освен че ми се ароматизира банята. Дойде реда на доматения сок, и аз понеже исках да мия избегна стените на банята след процедурата с Чара, взех най-големия ми леген, сложих го на двора, изсипах доматения сок вътре, и извиках Гари и Мони да помагат. Дори се облякох с бански, за да не ми станах дрехите целите в домати. - И настана една гледка - Чара се мъчи да излезе от легена, квичи жално, домати хвърчат навсякъде, хората се спират от улицата и зяпат, а ние тримата търкаме ли търкаме с доматения сок. Мони вика "Някой ще се обади на дружеството за защита на животните, изглежда като че кучето живо го дерем". След усилено търкане в разстояние на 15 минути я изплакнахме, и о ужас...кучето не само че вони, но и се оцвети в розово! Почнахме да я плакнем в банята, сипах отгоре и лимонов сок - никакъв ефект, като се фиксира това розово, няма избелване. Аз съвсем се отчаях и отидох в един магазин за домашни любимци да ги питам какво да правя, те ми дадоха една бутилка с препарат на биологична основа, който разгражда миризмата, обаче е трябвало да се сложи преди миенето, защото от всичките купания скунксовото олио и било проникнало в кожата и вече няма отърване. Така че, продавачката ми каза, изчакайте миризмата да се износи сама, може би няколко месеца. Горката Чара трябваше да преживее следвашите 6 месеца не само миризлива, но и в различни разцветки на розовото, докато се отмия този цвят смени поне 6 разцветки! Така научих два житейски орока - първо, когато ставa дума за скункс, питай специялист, не комшиите,

второ, никога не къпи снежно бяло куче с доматен сок.

и трето, розовия цвят отива повече на рози и залези, отколкото на кучета.
Прекрасен, розов ден на всички от мен!