Знам, че в ЮА се търсят много учители, но дали са по английски и в кои училища /частни или държавни/ - не знам. Като гледам в училището на синовете ми колко са заети и ангажирани с различни мероприятия /и какви коли карат/, предполагам взимат високи заплати, за да си струва целия този труд.
Тук съм партньор на Stemtech- продукти за стволово клетъчно хранене. Аз съм бивш учител, но още в БГ се отказах от тази професия и излязох от системата. Тотално се разочаровах от всичко- колеги, система и на последно място от учениците. Тяхното поведение и отношение е отражение на това на учителите и родителите към образователния процес.
Не знам как е Щатите, но тук ако ми се наложи да отида до офиса в училището на децата- всички ученици по край които минавам ме поздравяват. Дори ми се е случвало ученици да са седнали на пейка на двора, минавайки край тях те стават прави и ме поздравяват. Голям респект демонстрират към родители и учители - поне така е в нашето училище.
Мами, като се напусне България и коренно се променя мирогледа на човек- поне при мен стана така. Пък и светът не е това което беше. Още си спомням денят, в който съпругът ми каза, че му предлагат работа в ЮА- направо загубих ума и дума и първото, което казах беше- Много е далеч! а мъжът ми отговори- Да, далеч е, но никой не иска от теб да вървиш до там. Може и със самолет да се ходи до там. Второто, което изръсих беше- там има змии!, а той- да, пълно е със змии. И аз млъкнах