Мнение
от Aliana » съб авг 08, 2009 1:45 pm
Аз мисля.че и двете сте прави.... Наднорменото тегло Е проблем, здравословен...
Ето сега като оперираха моя син, имаше едно момче заедно с него в ортопедичната клиника - колкото моя на височина, 6 кг по-тежък. Бяха му направили същата трансплантация в коляното. Всичко еднакво при двете деца, само дето другото е по-тежко. Резултат - моят син му разрешиха да махне патериците 4 седмици след операцията, другото дете трябва да е общо поне 9 седмици на патерици, защото килограмите натоварват допълнително ставата! За деца на тази възраст всеки ден с ограничение на свободата на движение е КОШМАР! Миличкото, как гледаше само!
Но това което Мими казва също е вярно...особено за БГ!
Ето аз за моята височина мога да тежа между 52,5 и 66кг, за да съм с един здравословен BMI (Боди-мас-индекс) Най-добре се чувствам с тегло 62-64 кг, тогава нося дрехи с размер 36, тоест S (малки), по някои стандарти М (средни). Веднъж се прибирам в БГ, куфара ми пълен с дрехи размер 36, и първото, което чувам от комшийката: оооооо, много си напълняла! Да отслабваш! Ама ти от едно време си беше дебеланка ("едно време", преди 15 години, бях 54кг!!!), на майка си приличаш (майка ми е 100кг!!!) После и всички останали - ооооо, надебеляла си! Не ми харесваш така! Оооо, какво правиш ти бе, ще задминеш майка си както си тръгнала!
Ало??? Първо, че на мен никога няма да ми мине през ума да коментирам външния вид на когото и да било! Но второ: как може жени с абсолютно нормално тегло да бъдат наричани ДЕБЕЛИ???!!!
БМИ ти казва. че си нормална, лекаря ти казва, че си нормална и здрава, дрехите ти показват, че си средна, а в БГ си дебела??? :shock:
www.facebook.com/artandhobby